Futures Contproduct s.r.o. - Kowax Vlamez Rally 2020

CZ | EN | DE

Koway Valmez Rally 2020

Mistrovství České republiky v rallye i Sprint série pokračovaly o víkendu druhými podniky na Kowax ValMez Rally 2020. Do sprinterského seriálu se počítala pouze sobotní část soutěže, která měla dva průjezdy přes čtyři rychlostní zkoušky, MČR pokračovalo i v neděli s dalšími osmi testy.

O prvenství v MČR opět svedli velmi těsný souboj Václav Pech s Fordem Focus WRC a Jan Kopecký s Fabií R5. Stejně jako na Bohemia Rally byla nakonec úspěšnější posádka Václav Pech – Petr Uher, když po absolvování 143 ostrých kilometrů měli součet časů o 5,3 s lepší než Kopecký s Hlouškem. Obě posádky se podělily o vítězství a druhá místa ve všech patnácti zkouškách, jedna byla zrušena. Mareš s Fabií R5 měl na třetím místě již ztrátu přes minutu.

Do bojů zasáhly úspěšně také obě olomoucké posádky, Michal a Ivan Horákovi s Fiestou R5 i Knápek se Zapletalem na Opelu Adam R2.

„Prožili jsme velmi horký víkend. Původně jsme měli startovat pouze v sobotu v rámci rallysprint serie, ale nakonec jsme se rozhodli pro získávání zkušeností pokračovat i v neděli v MČR,“ hodnotil Ivan Horák.

„Sobota se nám celkem povedla. Michal si s autem začíná rozumět a výsledkem bylo 7. místo RSS ve třídě P2+. V neděli ráno jsme špatně obuli, dali jsme příliš tvrdou směs a auto se dost vozilo. Zkoušeli jsme i jiné nastavení a neděli pojali spíš jako test. Soutěž jsme dokončili na 13. místě v MČR absolutně a 6. v RC2. S výsledkem jsme spokojeni a dál budeme pracovat na zlepšení našich výsledků,“ prohlásil Ivan Horák. „Naše druhá posádka Futures rally teamu Knápek – Zapletal dojela na pěkném třetím místě ve třídě 6 na šestém místě v rámci sprintu. V polovině září nás čeká Rally Vyškov, na kterou se velmi těšíme.“

Po zrušení Barumky pokračuje MČR na konci září v Pačejově a Sprint série 12. září ve Vyškově.

Zdroj: Miroslav Ševčím - Olomoucký Deník.cz - odkaz

18.8. 2020 | Dušan Sedlář

Galerie