Futures Contproduct s.r.o. - Rally Šumava Klatovy 2019

CZ | EN | DE

Rally Šumava Klatovy 2019

Na start závodu se přihlásilo 80 posádek . S číslem 36 vyrazila do závodu také posádka našeho týmu FUTURES CONTPRODUCT v sestavě Knápek-Horák ve voze OPEL ADAM. Průběh závodu výrazně ovlivnily měnící se povětrnostní podmínky a nebylo jednoduché zvolit správné obutí. Z tohoto důvodu celá řada jezdců skončila mimo trať a závod nedokončila.

Absolutním vítězem závodu se stala posádka Václav Pech a Petr Uhel s vozem FORD FIESTA R5, kteří přerušili 4 letou nadvládu posádky Kopecký -Dresler . Využili zaváhání škodovácké posádky, která z důvodu defektu musela v 8. RZ měnit kolo a již nabídnutou příležitost nepustili.

Naši jezdci měli hned v úvodu I. etapy technické problémy a museli z pátečních rychlostních zkoušek odstoupit pro závadu na chlazení motoru. Během pátku se podařilo chybu odstranit a jezdci mohli odstartovat do II. etapy závodu. Ve všech 8 rychlostních zkouškách sobotní etapy si vedla naše posádka na výbornou. Postupně se propracovala na 3.místo ve třídě 6 , obsadila 4. pozici mezi auty s pohonem 2 kol a v 8. RZ vyjela 2. místo za rakouskou posádkou Simon Wagner - Stein. To znamená, že za druhý den nasbírala potřebné body do celkové klasifikace seriálu Mistrovství ČR v rally 2019.

Další závod ze seriálu MČR v rally je na programu ve dnech 17.5.-18.5. 2019, a je jim 47. RALLYE ČESKÝ KRUMLOV . Zajímavostí uvedené rally je, že si zde odbyde světovou premiéru modernizovaný soutěžní speciál ŠKODA FABIA R5, Na startu se objeví celá špička českého rallysportu a nebude chybět ani posádka FUTURES CONTPRODUCT Knápek-Horák s vozem OPEL ADAM R2. Doufáme, že se nám vyhnou technické problémy a posádka předvede výkon jako ve II. etapě na Rallye Šumava.

Videa

9.5. 2019 | Dušan Sedlář

Galerie