Futures Contproduct s.r.o. - Rally Vyškov 2017

CZ | EN | DE

XXV. RALLY VYŠKOV

Na vyškovské letiště přijela celá řada příznivců závodního týmu Futures Contproduct. Děkujeme všem, kteří vážili cestu za týmem a podpořili naši posádku ve složení pilot Tomáš Knápek a spolujezdec Ivan Horák.

Na start ve Vyškově se postavilo 84 posádek na něž čekalo 9 rychlostních zkoušek. Naše posádka dosáhla v absolutním pořadí na pěkné 16. místo. Ve své skupině, která byla nejpočetněji obsazena, skončila na 5. pozici. V polovině závodu se naši jezdci pohybovali na 4. místě se ztrátou pouhých 6 sekund na třetího a 12 sekund na prvního v pořadí. Následně došlo k situaci , kterou komentoval spolujezdec slovy:

„Po čtvrté rychlostní zkoušce jsme byli třetí ve třídě 6, se ztrátou šesti sekund na třetího a dvanáct na prvního. Na druhém průjezdu Podivicemi jsme na výjezdu z ostré zatáčky v lese sjeli na blátě do příkopu, ze kterého jsme se sice hned dostali, ale zbytek RZ jsme dojeli v mírnějším tempu, protože jsme neznali rozsah poškození vozu. Celé auto se hodně třepalo. Za cílem jsme zjistili, že máme jen v kolech na levé straně spousty bláta a to bylo příčinou třepání, řekl Ivan Horák.

Závod byl především výbornou přípravou před následujícím podnikem Mezinárodního mistrovství ČR v rally 2017, kterým je Rally Český Krumlov ve dnech 19.5.-20.5.2017.
Ještě jednou děkujeme všem příznivcům, že si našli čas a přijeli podpořit náš tým do Vyškova.

15.5. 2017 | Dušan Sedlář