Futures Contproduct s.r.o. - Rally Hustopeče 2018

CZ | EN | DE

14. AGROTEC PETRONAS SYNTIUM RALLY

Mistrovství České republiky v rally pokračovalo na jihu Moravy. Čtvrtým podnikem seriálu byla Agrotec Rally Hustopeče a na 119 posádek čekalo 12 rychlostních zkoušek mezi vinicemi se spoustou prašných šotolinových úseků.

Již čtvrté letošní vítězství si připsala tovární posádka Škody Motorsport Jan Kopecký a Pavel Dresler na Fabii R5. Ze dvanácti RZ vyhrál Kopecký 11x a celou soutěž jej nikdo nedokázal připravit o vedení. Nejvážnější konkurent, Václav Pech s fiestou R5, do závodu nenastoupil pro poruchu motoru na shakedawnu a i další přední jezdci postupně odstupovali pro poruchy a havárie. Nejhůře dopadl Jan Dohnal, kterému po technické závadě shořel závodní speciál Ford Focus WRC. V Hustopečích startovaly i posádky slovenského mistrovství a výrazně nakonec promluvily do celkového hodnocení. Druhé místo obsadil Kočí s Fábií R5 a páté Polák Grzyb a Fiestě R5.

Na startu nechyběli ani olomoučtí zástupci Tomáš Knápek s Ivanem Horákem na Peugeotu 208 R2 a Michal Horák s Karlem Zapletalem na Opelu Adam R2. Obě posádky startovaly v nejpočetnější třídě 6 a nevedly si mezi 23 jezdci ve třídě špatně. Tomáš Knápek dojel ve třídě čtvrtý a Michal Horák po padesátisekundové penalizaci za pozdní příjezd do časové kontroly odsadil 6. místo

„Za nás spokojenost. Auto fungovalo, řešili jsme jen změnu v nastavení podvozku, když nás na 3. RZ ve vyšší rychlosti kopla nerovnost na silnici a mířili jsme pravou stranou mezi stromy. Naštěstí se auto na kraji zase chytlo a celkem se mi ulevilo, protože boční nárazy na strom nebývají příjemné. Velká škoda, že se zrušily 4 zkoušky z celkových 12, což je dost ale zřejmě to nešlo jinak vzhledem k bezpečnosti nás všech. Tratě byly krásné a dosti rychlé. Oproti deštivému Krumlovu nás trápilo horko a spousta prachu, který jsme měli všude,“ popisoval spolujezdec Tomáše Knápka, Ivan Horák.

„Nám se nejvíc líbily šotolinové úseky, které si Tomáš náramně užíval a nenechal ručku v klidu. Myslím si, že jsme podaly slušný výkon. Skončili jsme 21. v MČR, pátí ve 2WD a třetí v Peugeot cupu. Doufáme, že nás Peugeot nezklame při Rally Bohemia, na kterou se moc těšíme,“ dodal Horák. Náročnou soutěž dokončilo pouze 77 posádek. MČR pokračuje v Mladé Boleslavi při již zmíněné Bohemia Rally.

Videa

28.6. 2018 | Dušan Sedlář - zdroj denik.cz (Miroslav Ševčík)

Galerie