Futures Contproduct s.r.o. - Rally Hustopeče 2017

CZ | EN | DE

AGROTEC PETRONAS SYNTIUM Hustopeče

V pátek 16.6. 2017 odstartovala 13.Rally Agrotec v Hustopečích , která obsahovala 2. etapy a 12 rychlostních zkoušek (RZ).

Na start se ze 117 přihášených postavilo rekordních 104 posádek. Na trať vyjela s číslem 44 i posádka týmu Futures Contproduct s.r.o. ve složení Knápek a Horák.

Ihned od úvodních etap bylo jasné, že zvolené tratě na různorodých površích prověří jak kvalitu jezdců, tak i kvalitu připravené techniky. To se v průběhu celé rally potvrzovalo. Ani celkový vítěz a leader celého seriálu MM ČR v rally Kopecký se nevyhnul technickým problémům.Ve vedení závodu se tentokrát střídal Kopecký se Švédem Tidemandem na stejném voze Škoda Fabia R5. Nakonec však opět ovládl celý závod vedoucí jezdec šampionátu Kopecký před Pechem a Jakešem , kteří jeli s vozem Ford Fiesta R5.

Naše posádka startovala ve třídě 6, která byla nejpočetnější a v niž vyjelo na trať 24 vozů. Od počátečních RZ se naši usadili na čelních místech. Po odjetí prvních 3 RZ držel Knápek s Horákem 4. pozici ve skupině 6 a 37. místo v absolutní klasifikaci. Výsledky nočních RZ jen potvrdily správné naladění jezdců i techniky. Po prvním dnu a I. Etapě figurovalo auto týmu Futures Contproduct na 3.místě v šestkách a na 28. místě v absolutním pořadí. Náskok, který si vytvořila naše posádka v I. Etapě již druhý den uhájila a završila svoje učinkování pódiovým umístěním. Skvělé 3. místo ve skupině 6 je výborným výsledkem a odměnou za tvrdou práci, kterou odvedla posádka Knápek a Horák, ale i tým zajišťující přípravu auta na závody. V absolutním pořadí obsadili 27. pozici. Je nutné dodat, že získali 3.místo absolutně ve dvoukolkách a získali také 3. místo ve středoevropském poháru dvoukolek.

Výsledek z rally v Hustopečích je výborným odrazovým můstkem pro nadcházející podnik MMČR V RALLY , a to především Rally Bohemie ,která se jede již v sobotu 1.7. a neděli 2.7.2017 v Mladé Boleslavi.

Onboard videa

28.6. 2017 | Dušan Sedlář

Galerie