Futures Contproduct s.r.o. - Rally Český Krumlov 2018

CZ | EN | DE

Rally Český Krumlov 2018

MČR v rally mělo o víkendu na programu již třetí závod, kterým byla 46. Rallye Český Krumlov. Pořadatelé pro 80 posádek a 27 v MČR historiků připravili trať o délce 530 km s patnácti měřenými úseky, mezi kterými nechyběla ani perla domácích tratí, 22 km dlouhé Malonty.

Olomoucké posádky zastupovali Tomáš Knápek s Ivanem Horákem na Peugeotu 208 R2 a i třetí závod je provázely technické problémy. „Další protrápený závod. Nádherné tratě, technickéi hodně rychlé se spoustou horizontů. Krumlov je znám i velkou proměnlivostí počasí a to nás všechny pěkně potrápilo,“komentoval Ivan Horák.

„První RZ na výstavišti v Budějovicích proběhla za krásného počasí a při druhé RZ na 20 km vzdáleném Jánu začalo peklo. Kvůli evropským předpisům jsme jeli neřezaný slick a udržet auto na cestě plné vody byl nadlidský úkol. Auto si dělalo, co chtělo, nebrzdilo a nezatá- čelo. O nějakém závodění nemohla být řeč. V jedné ostřejší pravé nás předběhl zadek, přetočili jsme se a pozadu jsme proletěli škarpou a zastavili jsme se až o tyčky od plotu. Ty nás hodily zpět na cestu a mohli jsme i s pošramoceným autem pokračovat. V další zatáčce se situace opakovala a dál to bylo jen o udržení auta na trati. Na kanoi bychom byli rychlejší,“ vtipkoval Ivan Horák.

„V závěru nás opět potrápil Peugeot a kvůli závadě na motoru jsme první etapu nedokončili (motor šel na tři válce). Mechanici sice závadu odstranili, ale kvůli velké časové ztrátě už nemělo smysl se někam hnát a druhý den jsme pojali spíš jako test,“ prozradil člen olomoucké posádky, která skončila na 51. místě absolutně, devátá ve třídě 6 a druhá v RC4.

„Upřímně řečeno, byli jsme rádi, že jsme projeli cílem. Dalším závodem jsou Hustopeče, kde už nás doufám smůla konečně opustí,“ dodal Ivan Horák.

Video

29.5. 2017 | Dušan Sedlář - zdroj denik.cz (Miroslav Ševčík)

Galerie