Futures Contproduct s.r.o. - Rally Příbram 2022

CZ | EN | DE

Rally Příbram 2022

Další úspěch Horáků. V Příbrami vybojovali osmé místo

V sobotu 23.7. 2022 proběhl třetí sezónní podnik rally-sprintu v Příbrami. Náš Futures Contproduct Rally tým se již podruhé za sebou umístil v top 10 posádkách a vybojoval osmé místo na Středočeském podniku. Nyní se již připravuje na další podnik, který bude startovat ve Fulneku.

Předposlední červencový víkend byl provázen Příbramským podnikem rally, kterého se zúčastnila i naše posádka Futures Contproduct rally tým. V autě Škoda Fabia RS startoval jako jezdec Michal Horák, vedle kterého navigoval jeho otec Ivan Horák. Náš tým si po poslední RZ dojel pro fantastický výsledek konečného 8. místa v sérii rally-sprint a 7. místa v třídě P2+ z celkových téměř osmdesáti posádek. „Podařil se nám hezký výsledek. Na páté místo, které jsme chtěli obsadit, nám chybělo pouhých 10 vteřin,“ nechali se závodníci slyšet. Po 70. odjetých kilometrech se jedná o minimální ztrátu, ale i celková osmá pozice přináší úsměv na tvářích celého týmu.

Přestože Michal s Ivanem zajeli skvělý výsledek, svěřili se, že trať nebyla jednoduchá. „Příbram byla hodně rychlá. Nějak se nám nedařilo se do toho dostat,“ pověděli. Ideální podmínky narušil i déšť, který od rána kropil tratě. Tým se rozhodl obout pneumatiky se střední směsí, dvě z toho o něco tvrdší než obvykle. Hned po první rychlostní zkoušce je však přehazovali, protože tratě velmi rychle schnuly. „Snažili jsme se hned od začátku tahat a byly z toho hned dvě krize,“ vzpomíná Ivan. „Michal je však bravurně vyřešil, díky čemuž jsme se umístili tak vysoko,“ prohodil s úsměvem.

Na víkendový závod se týmy mohly připravovat delší dobu než obvykle. Příbramský podnik proběhl po šesti-týdenní pauze od podniku v Plzni. „Dlouhá pauza byla znát. Než se rozjedete, hned je po závodě,“ povzdychl si Ivan. Dlouhé odmlky jsou, spíše než výhoda, přítěží. Rally je drahý sport a závodníci s autem jezdí často až na oficiální trati. Někteří mohou ztratit cit, kontrolu a pár klíčových vteřin, které mohou rozhodnout o výsledku. „Michal ani po pauze o cit nepřišel a prokázal tak svou úctyhodnou kvalitu jednoho z nejlepších jezdců letošní sezóny,“ pochválil řidiče manažer týmu a jednatel společnosti Futures Contproduct s.r.o. Milan Korčák.

„Není však čas na odpočinek,“ říká Ivan a dodává: “ Budeme pracovat na dalším posunu a teď nás čeká další závod 13.8. ve Fulneku.“ Po úspěchu ve středních Čechách je čeká podnik z Novojičínského okresu již v půlce srpna.

První místo v Příbramském rally-sprintu vybojovala posádka Jana Dohnala a Iva Vybírala, kteří zajeli s Fordem Fiesta WRC čas v součtu 37 minut a 12,8 sekund. Následně se jako druzí umístili Kicker Racing Autoklub s posádkou Václava Kopáčka a Petra Picka se ztrátou 55,9 sekund na první místo. Medailové pozice završili Vojtěch Štajf a František Rajnoha s jejich ACCR Racing 21 týmem a Škodou Fabia Rally2 Evo, kteří dojeli se ztrátou 1 minuta a 9,9 vteřin na první příčku. Tým Futures Contproduct se umístil na osmém místě s konečným časem 39 minut a 29,1 vteřin.

20.8. 2022

Galerie