Futures Contproduct s.r.o. - 1. FUTURES RALLY MORAVA 2020

CZ | EN | DE

1. FUTURES RALLY MORAVA 2020

Dne 10.10. se přes veškeré komplikace podařilo organizátorům připravit a uskutečnit 1. ročník FUTURES CONTPRODUCT RALLY MORAVA 2020 ve Šternberku . Bohužel celá rally musela být bez přítomnosti diváků, a to nejen v servise, ale také na trati. Nakonec po složité přípravě závodu se na startu objevilo 88 posádek ze všech kategorií. Mezi největší favority patřili jezdci na vozech Škoda Fabia Rally 2ewo , Fabia R5, Hyundai i20 R5 a Ford Fiesta R5.

Mezi startujícími byly také vozidla týmu Futures Contproduct . S Fordem Fiesta R5 startoval Michal Horák s Ivanem Horákem a s OPEL ADAMEM R2 jel Tomáš Knápek s Karlem Zapletalem.

Knápek chtěl zaútočit na podiová umístění. Začátek závodu sliboval , že bude atakovat první příčky ve své třídě 6. 1.RZ přijel celkově na 17.místě, ale ve třídě 6 skončil na 2. místě se ztrátou pouze 0,7 sekundy na prvního. Druhou RZ byl třetí a celkově držel 3. místo s minimální ztrátou na první dvě vozidla. Vše nasvědčovalo , že se rozpoutá bitva o prní místo. Bohužel ve 3. RZ je zastavila technická závada , se kterou se již v závodě nedalo pokračovat.

Druhá posádka Michal Horák a Ivan Horák , která jela s ambicemi na dobré umístění v absolutním pořadí, nás nezklamala . Michal zahájil první RZ na 10. místě . Do první servisní zastávky , která byla po 3. RZ , byl stále na 10. příčce. Byl nespokojen a tak se zdravě naštval a v dalších odpoledních RZ se stále posouval směrem k předním příčkám. Po každé odjeté RZ se posunul o jednu výš. Čtvrtou, pátou a šestou rychlostní zkoušku se vždy umístil na 7. příčce, a tak ve finále v absolutním pořadí obsadil vynikající 7.místo.

Ze závodů vám přiloženě posílám odkazy na videa , ve kterých můžete vidět záběry z trati, ale i rozhovory se závodníky. Jak obdržíme fotografie tak vám je pošlu. Jinak bude možné se podívat na naše stránky, kde budou později fotky i videa ze závodu.

Za podporu děkuje tým Futures Contproduct s.r.o. v čele s manažerem p. Korčákem.

Videa

14.10. 2020 | Dušan Sedlář

Galerie