Futures Contproduct s.r.o. - Rally Krumlov 2019

CZ | EN | DE

Rally Český Krumlov 2019

Třetí závod seriálu Mistrovství ČR v rally byl na programu o víkendu a postaral se o něj 47. ročník Rallye Český Krumlov.

Hlavními favority byli Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem, kteří v cíli mohli oslavit páté vítězství českokrumlovské soutěži v řadě za sebou.

Na startu třetího podniku seriálu nechyběli ani olomoučtí zástupci Tomáš Knápek s Ivanem Horákem na voze Opel Adam R2. Po odpadnutí na Valašce a Klatovech potřebovali získat mistrovské body, což se jim konečně podařilo. Překonali počáteční technické problémy s novým vozem a spolujezdec Ivan Horák závod okomentoval slovy: „Krumlov je nádherná ale také velmi náročná soutěž. Jede se v krásné přírodě s rychlými skákacími horizonty, kam jezdíme velmi rádi. Počasí zde bývá velmi proměnlivé a vždy byl velký problém co správně obout. Letos nám ale počasí přálo a soutěž jsme odjeli na suchém povrchu. Kromě asi dvou krizovek jsme měli i drobné technické problémy se stávkujícím čidlem teploty motoru, ale nebylo to nic zásadního, co by nám bránilo soutěž dokončit. Po dlouhé pauze, naposledy loni na Barumce, jsme si zazávodili i v noci a moc se nám to líbilo. Některé úseky byly velmi rychlé a jet po úzké lesní cestě mezi stromy 176 kilometrů za hodinu, to byl vážně silný zážitek. Soutěž se nám podařilo dokončit na 19 místě absolutně a třetí ve třídě 6. Jsme velmi rádi, že náš Adámek konečně přestal zlobit. Za 14 dní nás čeká naše domácí soutěž Rally Vyškov, kde se utkáme krom jiných i se synem Michalem a doufám, že obě naše posádky dojedou.“

Náročnou soutěž, která měřila celkem 550 km, dokončilo pouze 48 posádek. V Českém Krumlově pokračovali třetím podnikem ve svém mistrovství také historici. Nejlépe si vedl Vlastimil Neumann s Fordem Escort RS Cosworth, druhý dojel Jan Krajča se Škodou 130LR a třetí s vozem Suzuki Swift GTi Petr Michálek. Historiků dojelo z původních 29 posádek jen 18. Mistrovství ČR v rally pokračuje za měsíc v Hustopečích a sprinterský seriál již 1. června ve Vyškově.

Zdroj: Miroslav Ševčím - Deník.cz - odkaz

Videa

Reportáž ČT Svět motorů 47. Rallye Český Krumlov 2019



10.6. 2019 | Dušan Sedlář

Galerie