Futures Contproduct s.r.o. - Barum Czech Rally Zlín

CZ | EN | DE

Barum Czech Rally Zlín

Po letní rally pauze se na konci prázdnin ve dnech 26.8.-28.8.2016 jela naše nejznámnější a nejsledovanější raly, a to BARUM CZECH RALLY ZLÍN. Jednalo se již o 46. ročník známé Barumky, který byl nejenom závodem Mistrovství České republiky v rally, ale také hlavně součástí seriálu FIA Mistrovství Evropy v rally (ERC). Celý závod předcházela mediální kampaň, jejíž součástí byla již před zahájením autogramiáda jezdců. Novinkou letošního ročníku byla tisková konference pro media i veřejnost, která proběhla po dojezdu a vyhlášení výsledků na zlínském náměstí Míru.

Vítězství si po velkém boji odvezl český jezdec Jan Kopecký na autě Škoda Fabie R5, který tak triumfoval již po páté.

Naše posádka ve složení Tomáš Knápek a Ivan Horák dosáhla na výborné umístění. V nejtěžším a nejvýznamějším závodě sezony skončili v absolutním pořadí na 42. místě v rámci Evropy, na 29. místě absolutně v MČR. Skvělý výsledek podtrhlo 16.místo v Evropě ve skupina RC4 a 10. místo ve skupině 6 MČR.

Na start závodu se letos postavilo 122 posádek z celé Evropy. První zahřívací zkouška se jela jako městský okruh v centru Zlína. Naše posádka v zahajovací rychlostní zkoušce projela cílem na 67. místě v absolutním pořadí. Postupně nabírala dech a s narůstajícím počtem absolvovaných RZ stále zlepšovala svoje umístění. Po sobotní náročné etapě již figurovala na 51. místě. V neděli čekalo na posádky dalších 6 rychlostních zkoušek. Tomáš s Ivanem jeli i v neděli výborně a posunuli se na konečné 42. místo absolutně v Evropě. Tento výsledek považujeme za velký úspěch a celkově jejich vystoupení předčilo všechna očekávání. Potvrdil se jen předpoklad, že vydrží-li technika, je tato posádka schopna zajíždět výborná umístění.

Postřehy spolujezdce Ivana Horáka:

"Samozřejmě jsem na Vás nezapomněl a zasílám postřehy z Barumky. Byla to pro mě sice 2. Barumka ale 1. dojetá. Pro Toma úplně 1. Tušili jsme, že to nebude procházka růžovým sadem a moc jsme se na soutěž těšili. Alespoň pro mě je to nejhezčí a nejtěžší soutěž u nás. Pouhé dva možné průjezdy při seznamovačkách vyžadovaly přesný a bezchybný rozpis. Jelo se od začátku hodně svižně a my jsme měli radost z každé dojeté RZ. Hlavně sobota byla dost dlouhá a náročná. Startovali jsme po 8 hod a auto předávali až kolem 23 hod do UP. Poslední 2 sobotní RZ jsme jeli už za tmy a užívali si jedinečnou a neopakovatelnou atmosféru Barumky. Všude spousta diváků jak kolem trati,tak i na přejezdech. Okolí Zlína Barumkou vždy žije. Měli jsme asi 2 větší krizovky, ale Tom je ustál a udržel auto na cestě. Vůz nás tentokráte nezklamal, i když se objevili problémy už na shakedownu s elektrikou a v sobotu se nám začala ztrácet voda (dolili jsme víc jak 3 litry). V servise mechanici vše opravili a my mohli už bez problémů dojet do cíle. Unavení, ale šťastní, že se to podařilo. Díky všem sponzorům a lidem , kteří nám pomáhají. Výsledky 42. absolutně (Evropa), 29. absolutně (MČR), 16. RC/4 (Evropa), 10. sk. 6 (MČR). Mějte se hezky a díky. Ivan Horák."

1.9. 2016 | Dušan Sedlář

Galerie