Futures Contproduct s.r.o. - Rally Vyškov 2018

CZ | EN | DE

26. Rally Vyškov

Vážení příznivci týmu Futures Contproduct,ve dnech 4.5. - 5.5.2018 se v rámci Mistrovství ČR v Rallysprintu jela 26. Rally Vyškov.

Na vyškovské letiště přijela celá řada příznivců závodního týmu Futures Contproduct. Děkujeme všem, kteří vážili cestu za týmem a podpořili naši posádku ve složení pilot Tomáš Knápek a spolujezdec Ivan Horák.

Na start ve Vyškově se postavilo 89 posádek na něž čekalo 7 rychlostních zkoušek. Od počátečního startu naše posádka útočila na přední pozice ve své třídě 6 a držela se v popředí celkové klasifikace. Úvodní rychlostní zkoušku zvítězili a usadili se na prvním místě ve skupině 6 a v absolutním pořadí se zařadili na 13. místo. Výbornými výkony v následujících RZ potvrzovala posádka odhodlání uspět a dosáhnout na pódiové umístění.

Po 2. RZ stále drželi 1. místo ve skupině a posunuli se na celkovou 12. pozici. Ještě po polovině závodu , to je po 4. RZ, stále figurovali na 1. místě v 6. třídě a cekově drželi 11. příčku. Do poslední 7. RZ nastupovala posádka ze 2. pozice s cílem potvrdit výborné výkony předešlých RZ a vyjet si pohárové umístění.

Bohužel technika zradila dobře rozjetý závod a doslova pár kilometrů před cílem uletělo pravé přední kolo "bez varování " , jak se po závodě vyjádřil Tomáš Knápek.

Závod byl především výbornou přípravou před následujícím podnikem Mezinárodního mistrovství ČR v rally 2018, kterým je Rally Český Krumlov ve dnech 18.5.-19.5.2017.

Videa

22.5. 2018 | Dušan Sedlář

Galerie