Futures Contproduct s.r.o. - KOWAX VALAŠSKÉ RALLY VALMEZ 2019

CZ | EN | DE

38. KOWAX Valašská Rally ValMez 2019

Zahajovacím závodem sezony byla 38. KOWAX VALAŠSKÁ RALLY. Jednalo se o dvoudenní mistrák, který se jede v okolí Valašského Meziřičí , Kopřivnice a Valašské Bystřice. Naše posádka startovala s číslem 38 a vozem OPEL ADAM R2, ve složení Tomáš Knápek a Ivan Horák. Na strat závodu se letos postavilo 81 posádek. Mezi nejvýše nasazenými posádkami byli i úřadující mistři světa v kategorii WRC2 a mistři republiky Jan Kopecký a Pavel Dresler s továrním vozem Škoda Fabie R5 , která suverenním výkonem „start-cíl“ vyhrála všech 14 rychlostních zkoušek (RZ) a potvrdila bezezbytku roli favorita. Celkovými vítězi Valašské Rally se stali již potřetí v řadě.

Posádka týmu Futures Contproduct obsadila v první RZ 3. místo v kategorii RC4 a vše nasvědčovalo tomu, že se výsledky z pečlivé přípravy dostaví. Ve 4. RZ přestalo auto dobíjet a posádka s velkými obtížemi dojela do cíle a následně do servisní zóny, kde se mechanici snažili závadu odstranit. Bohužel se jim to v časovém limitu nepovedlo a posádka musela v sobotu odstoupit. V neděli odstartovali do druhé etapy, ale na úvodní RZ Bystřička se závada znovu objevila a posádka musela definitivně závod pro závadu ukončit.

Na tento víkend je naplánovám další závod Mistrovství ČR , a to 54. RALLY ŠUMAVA KLATOVY. Do závodu je přihlášeno 82 posádek a mezi nimi bude s číslem 36 startovat auto týmu Futures Contproduct.

Chci vás upozornit, že se blíží start oblíbeného závodu, kterým je ve dnech 1.6.2019 27. Rally Vyškov . Tak jako i v minulých sezonách budeme mít pro naše příznivce připravené zázemí v servisní zóně, a to i včetně celodenního pohoštění a závozu přítomných na divácky zajímavá místa. Přesné propozice obdržíte před závody. Velmi nás potěší, jestliže si uděláte čas a přijedete navštívit náš tým do Vyškova.

Videa

27.4. 2019 | Dušan Sedlář

Galerie