Futures Contproduct s.r.o. - AGROTEC PETRONAS SYNTIUM RALLY Hustopeče

CZ | EN | DE

AGROTEC PETRONAS SYNTIUM Hustopeče

Další závod MMČR v rally 2016 je za námi. Ve víkend se jel avizovaný závod AGROTEC PETRONAS SYNTIUM v Hustopečích. Do závodu se přihlásilo 131 posádek, a to včetně posádek z Polska, Norska, Itálie a Slovenska.

Na strart v naší třídě 6 se postavilo 25 vozidel. Po prvních dvou rychlostních zkouškách byla naše posádka na pěkném 5. místě ve třídě RC4, 8. ve třídě 6 a v absolutní klasifikaci figurovala na 40. pozici. Bohužel ve 3. RZ přestalo fungovat palivové čerpadlo a následovalo odstoupení ze závodu. Po opravě se nakonec posádka vrátila zpět do závodu a pokračovala s 5 min. penalizací. Tato závada ovlivnila celkový výsledek viz. vyjádření Ivana Horáka.

Ivan Horák:

Rally Hustopeče je perfektně organizovaná soutěž v krásném prostředí vinic. Užili jsme si spoustu prachu a počasí vyšlo na jedničku. Našemu Pegymu se vrátila jeho síla a moc jsme se těšili na souboje ve velmi obsazené třídě 6 (25 posádek včetně účastníků ze Slovenska a Polska). Bohužel nás opět zradila technika ( odešlo nám benzínové čerpadlo) a museli jsme odstoupit z 8. místa ve třídě na 3 RZ. Naši mechanici zapracovali a díky jim jsme nastoupili do druhé etapy a soutěž jsme v rámci MČR skončili na 52. místě absolutně, 10.místě ve třídě 6 a 5. místě v RC4. Za 14 dní nás čeká rally Bohemia a pevně věříme, že bude štěstí na naší straně a soutěž zdárně dokončíme. Mějte se Horák.

Další závod ze seriálu Mezinárodního mistrovsví ČR se jede ve dnech: 2.-3.7. 2016 Rally Bohemia v Mladé Boleslavi.

Onboard video

25.6. 2016 | Dušan Sedlář

Galerie