Futures Contproduct s.r.o. - Bohemia Drive Rally Příbram 2020

CZ | EN | DE

BOHEMIA DRIVE RALLY PŘÍBRAM 2020

Ve dnech 24.7.-25.7.2020 se uskutečnila BOHEMIA DRIVE RALLY PŘÍBRAM. Na startu bylo připraveno 90 posádek.Mezi přihlášenými byly také dvě posádky týmu FUTURES CONTPRODUCT.

S OPEL ADAMEM R2 se účastnila posádka ve složení Knápek - Zapletal , která jela v soutěžní třídě 6. S FORDEM FIESTA R5 byla na startu připravena posádka Michal Horák - Ivan Horák, která soutěžila s nejvýkonnějšími závodními speciály s pohonem všech 4 kol.

Knápek se Zapletalem si ve své třídě , která čítala 22 závodních aut , vedli více jak dobře. Hned v první RZ naznačili , že se chtějí rvát o nejvyšší příčku, a tak prví RZ zvítězili a v absolutním pořadí obsadili 19. místo. Standardní výkon potvrzovali v následujících rychlostních zkouškách (dále RZ). Druhou, třetí , čtvrtou a šestou RZ skončili shodně na 2. místě. Pátou RZ opět zvítězili a tak po šesti odjetých RZ drželi 2. příčku se ztrátou pouhých 3 vteřin na vedoucí posádku a s náskokem více jak 20 vteřin před pronásledovateli na 3. příčce. Dobře rozjetý závod zastavila technická závada před koncem 7. RZ a posádka musela ze závodu odstoupit.

Druhá posádka týmu FUTURES CONTPRODUCT Michal Horák a Ivan Horák jela první ostrý závod se závodním autem s pohonem všech kol FORD FIESTA R5. Někteří z vás se mohli s tímto vozem setkat na testování v okolí Vyškova a vyzkoušet si pozici spolujezdce. Soutěžili v nejsilnější kategorii a posouvali se každou RZ na přední příčky. Závod zahájili na 14. místě v první RZ , ve 2. a 3. RZ vylepšili postavení a skončili na 13. místě. Zaváhání nastalo ve 4. RZ , kterou nezajeli podle představ a skončili na 22. místě. Dále se již jen a jen zlepšovali. Pátou RZ opět na 13. místě , 6 . RZ posun na 12. místo , 7. RZ opět vylepšení a získání 10. místa a v poslední RZ dokonce přijeli pro 8. příčku. Po celkovém sumáři všech 8 RZ obsadili v absolutním pořadí 11. místo, což je příslibem do dalších závodů.

Další závod se uskuteční 7.-8.8.2020 Rally Fulnek a Valašská rally.

1.8. 2020 | Dušan Sedlář

Galerie