Futures Contproduct s.r.o. - AGEUS RALLYSPRINT KOPNÁ 2017

CZ | EN | DE

AGEUS RALLYSPRINT KOPNÁ, 7.-8.4.2017

Po dvouleté přestávce se český rallysprintový šampionát vrátil do Slušovic. Zdejší závod patřil vždy mezi nejpopulárnější rally v České republice. Letos to byl již 23. ročník. Závod se jel na tratích umístěných na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů. Slavnostní start a cíl celé rally se odehrál v centru Slušovic.

Celková trasa závodu měřila 172,8 km, z toho délka rychlostních zkoušek byla cca 70 km. Na start se s číslem 27 postavila i naše posádka Knápek a Horák. Od počátku závodu se naši jezdci museli potýkat s technickými problémy. Spolujezdec Ivan Horák vše komentoval slovy: „ Začalo to hned na první RZ , kdy nám ve třetí zatáčce odešlo servo a uřídit dvoukolku na mokru bylo velmi těžké.“ Po opravě se závada se servem opakovala ve třetí RZ a naše posádka nabrala ztrátu více jak 2,5 minuty na špičku.

Závod byl velmi těžký,protože tratě byly rozmoklé a bahnité. Rally nakonec dokončilo 66 závodních aut. Naše posádka si i přes opakované těžkosti s technikou dojela pro 27. místo v celkové klasifikaci a 9. místo ve třídě 6. Celkově závod ovládla stylem start-cíl posádka Kostka a Kučera se Škodou Fabia R5.

20.4. | Dušan Sedlář

Galerie