Futures Contproduct s.r.o. - Barum Czech Rally Zlín 2017

CZ | EN | DE

Barum Czech Rally Zlín 2017

v pátek 25.8.2017 v 16:30 byla v centru Zlína slavnostně zahájená 47. BARUM CZECH RALLY ZLÍN 2017, která je součástí FIA Mistrovství Evropy v rally (ERC). Jedná se o jednu z nejvýznamnějších motoristických akcí v České republice. Na tratě Barumky se přijíždí podívat několik desítek tisíc motoristických příznivců . Na závod se akreditovalo přes 300 novinářů z 18 zemí.

Samotná rally byla odstartována večerní diváckou SUPER RZ v ulicích Zlína. Na start se postavilo rekordních 153 posádek. Mezi startujícími nechyběli jezdci týmu Futures Contproduct Knápek a Horák.

Absolutní pořadí ovládl Jan Kopecký na Škodě Fabia R5, a to již potřetí v řadě a pošesté celkově. Naši jezdci skončili při večerní divácké zlínské RZ na 67. místě a 14. ve skupině 6. V sobotní etapě se postupně posouvali závodním polem stále výše a zakončili 1. etapu na celkovém 38. místě a ve skupině 6 byli 8.ísto absolutně ve dvoukolkách a získali také 3. místo ve středoevropském poháru dvoukolek.

Umístění po prvním dnu bylo o to cennější, že část sobotního závodu jela posádka s poškozenou převodovkou, kdy se nedal řadit první rychlostní stupeň. V noci museli mechanici týmu v rekordním čase 30 minut vyměnit převodovku. V neděli tak nastoupila posádka s opraveným vozem a hned po první RZ se Knápek s Horákem posunuli na 6. příčku ve skupině 6 , přičemž před nimi figuroval z českých závodníků pouze Mareš, zbylé 4 příčky patřily zahraničním posádkám.

Výborně rozjetý závod a tím i útok na celkové umístění v rámci celého seriálu MM ČR ve třídě 6, zmařil defekt v závěrečné rychlostní zkoušce. Ztráta , která vznikla výměnou , odsunula posádku na 12. místo ve skupině 6 a na 43. místo v celkové klasifikaci.
Nadcházejícím podnikem MMČR je tedy ve dnech 6.-8.10. Rally Příbram, kde budou jezdci bojovat o celkovou 3. příčku ve své třídě. Věříme, že udělají vše pro zisk pohárového umístění.

Onboard videa

5.9. 2017 | Dušan Sedlář

Galerie